Akıllı ev nedir?
Akıllı ev teknolojinin getirilerini ve endüstri alanında kullanılan kontrol sistemlerini gündelik yaşama entegre ederek kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılan sistem bütünüdür. Akıllı ev sistemi sayesinde hız ve konfor kazanılabilmekte güvenlik sağlanabilmektedir. Birden fazla farklı teknolojik sistemin sensörler yardımıyla ev düzenine adapte edilmesiyle klima, bahçe sulama, yangın alarmı, termostat, aydınlatma, perde açıp kapatma ve akıllı priz yönetimleri yapılabilmektedir. Yönetim akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi aletlerle istenilen yerden kontrol edilebilmekte ve tüm cihazlar ana merkez altında denetimde kalmaktadır. Akıllı ev sistemleri kablolu veya kablosuz olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kablolu sistemler daha güvenli olmakla birlikte kablosuz sistemlerinse kurulumu daha kolaydır. Yeni nesil ev otomasyonu olarak adlandırılan akıllı ev sistemlerinde yaşam alanı üzerinde kontrol kurmak ve daha konforlu hale getirmek mümkündür. Akıllı ev konforunu yaşamak ve güvenliğini sağlamak isteyenler tarafımıza ulaşarak detaylı bilgi alabilmektedir.
Ev otomasyonu nedir?
Ev içerisinde ve eve bağlı bulunan şahsa ait çevrede kontrol elde etmek ve yaşam konforu sağlamak amacıyla kurulan akıllı ev sisteminde ev otomasyonu adı verilmektedir. Ev otomasyonunda ışıkların açılıp kapanması, garaj kapısının belirli koşullara göre açılması, perde ve panjurların uzaktan yönetimi, güvenlik sisteminin devreye girmesi, ısı ve su kullanımına müdahale edebilmek mümkün olmaktadır. Yani endüstri alanında kullanılan sensörlerin ev içerisindeki cihazlarda kontrolünün sağlanarak otomatikleştirme işlemleri ev otomasyonudur. Ev otomasyonu hakkında detaylı bilgi almak için iletişim bilgilerimizden tarafımıza ulaşabilirsiniz.
Akıllı ev güvenlik sistemleri
Hayatı kolaylaştıran ve güvenliği sağlayan akıllı evlerde bulunan güvenlik sistemleri temel olarak kapı ve pencere sensörleri, güvenlik kameraları kaydı, hırsızlık, yangın, gaz kaçağı ve su baskını gibi beklenmedik tehlikeli durumları kontrol altında tutmaktadır. İhtiyaç ve taleplere göre düzenlenebilmekte olan güvenlik sistemlerinde ev sahibi veya ilgili kişiler, polis, itfaiye gibi genel merkezler alarm yoluyla uyarılmakta ve anında müdahale imkanı sunulmaktadır. Evin belirli noktalarına yerleştirilmiş olan güvenlik kameraları görüntü kayıtlarını sesli veya sessiz şekilde olmak üzere merkezde toplamaktadır. Evden uzakta olunduğu durumlarda bile internet bağlantısı yoluyla evin içerisini kamera görüntülerinden takip edebilmek mümkündür. Klasik kamera ve alarm sistemlerinin ötesinde anında uyarı özelliğiyle ilgili kişilerin bilgilendirilmesi yapılarak beklenmedik durumlarda müdahale imkanı bulunmaktadır. Ev içerisine yerleştirilen kameralar güvenliğin sağlanması ve uzaktan takibin yapılabilmesi amacıyla başlı başına kurulabilen bir sistemdir. Alarm sistemi ise talep doğrultusunda devreye sokulabilen beklenmedik durumlar karşısında sensörler yardımıyla ilgili kişilere uyarı gönderen bir güvenlik sistemidir. Hem kamera hem de alarm sistemleri beraber akıllı eve entegre edilebilmekte güvenlik açısından yeterli donanım sağlanabilmektedir. Ev güvenliğinizi sağlayabilmeniz amacıyla güvenlik sistemleri hizmeti vermekteyiz.
Akıllı ev su sistemleri
Ev otomasyonu sayesinde su sistemleri, evin su kaçağı olabilecek noktalarında su detektörleri devreye girmekte ve ilgili kişilere gerekli uyarılar yapılmaktadır. Mutfak, banyo ve lavabo altları su sisteminin kurulması için uygun bölgelerdir. Musluğun açık unutulması sonucu su basması veya beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalınmasıyla detektörler çalışmakta ve su detektörleri devreye girmektedir. Evden uzakta olunsa bile ilgili kişiler uyarı yoluyla haberdar edilmektedir. Akıllı evler için uygulanan su sistemine sahip olmanız için hizmet vermekteyiz.
Akıllı ev ısı ve enerji sistemleri
Akıllı ısı ev enerji sistemlerinde evin ısısının istenilen ölçüde korunması evde olunmadığı durumlarda bile ısı ölçüsünün yönetiminin yapılması sağlanmaktadır. Ev sahibi uyurken veya evde olmadığı zamanlarda ısı otomatik olarak düşürülerek enerji tasarrufu yapılmaktadır. Ayrıca her oda için ayrı bir ısı değeri belirlemek de akıllı ısı ev enerji sistemleri sayesinde mümkün olmaktadır. Yani akıllı ısı ev sistemi kişinin ihtiyaçlarına göre şekillenebilir bir sistemdir. Akıllı evlerde bulunan ısı enerjisi sistemi evinizin ısı ayarını uzaktan yönetebilmek, evde olunmadığı zamanlarda tasarruf yaparak bütçenizi kontrol altında tutabilmeniz için Barış İletişim akıllı ısı sistemleri hizmeti vermektedir.
Akıllı ev sistemi faydaları nelerdir?
Akıllı ev sisteminin ortaya çıkışının asıl amacı sınırlı kaynakları kullanırken yönetim yapabilme imkanı ve bu sayede tasarruf sağlama planıdır. Ev içerisinde akıllı ev sistemlerinin entegre edildiği tüm cihazlar kullanım açısından kontrol altında tutulabilmekte ve uzaktan izlenebilmektedir. Enerji tasarrufu sayesinde su ve elektrik faturalarında önemli ölçüde maliyet düşürülmektedir. Yani akıllı ev sistemleri kullanarak bütçe dostu bir sistemden yararlanılmış olmaktadır. Bütçe konusunun haricinde yaşam konforu sunmasıyla beraber akıllı ev sistemleri kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelmektedir. Sensörler yardımıyla cihazların otomatik olarak açılır kapanır hale getirilmesi hem ev içerisinde hem de evden uzaktayken hayatı kolaylaştıran özellikler sunmaktadır. Güvenliğin sürekli olarak sağlanması ve beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalındığı takdirde gereken önlemlerin anında alınabilmesi mümkün olmaktadır. Ev sahipleri evlerinden uzakta olsalar bile akıllı telefon, tablet veya bilgisayar kullanarak ev içerisindeki düzeni kontrol altına alabilmektedir. Akıllı ev sistemlerinin sunmuş olduğu avantajlardan ve yaşamı kolaylaştıran faydalarından yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Akıllı ev sistemi ne kadar maliyetli?
Akıllı ev sisteminin maliyeti talep edilen hizmetlere göre değişiklik göstermektedir. Maliyeti belirlemek için öncelikle ev için ihtiyaçların belirlenmesi gerekir. Uzaktan kontrol edilebilen akıllı telefon, tablet veya bilgisayar aracılığıyla yönetilebilen sistemlerde genellikle 8 kanallı kayıt sistemi kurulmaktadır. Ancak ihtiyaç doğrultusunda 16 kanallı kayıt sistemiyle kamera sayıları arttırılabilmekte ve bu durumda maliyette artış gözlemlenmektedir. Tüm sistemlere ve yazılımların kurulmasıyla akıllı ev 24 saat izlenebilir ve kontrol altında tutulabilir hale gelmektedir. Bu noktada akıllı ev sistemi maliyeti kurulan sistem sayısına ve müşterinin taleplerine göre şekillenmektedir. Akıllı ev sisteminin ne kadar maliyeti olacağı konusunda detaylı bilgiye sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Akıllı ev sistemleri nasıl yapılır?
Akıllı ev sistemlerinin hem kablolu hem de kablosuz olmak üzere iki farklı şekilde kurulumu yapılmaktadır. Kablosuz ağ teknolojisi sayesinde evin herhangi bir yerinde kırılıp dökülme olmadan sistem kısa sürede kolayca kurulabilmektedir. Birbirini görmeyen cihazların birbirleri arasında iletişim sağlanarak şifreleme yoluyla da korunmaktadır. Akıllı cihazların birbiriyle iletişime geçmesi için ihtiyaç olan ana kontrol ünitesidir. Tüm cihazlar küçük bir bilgisayar boyutunda olan ana merkezden haberleşmektedir. Ana kontrol ünitesine cihazların yönetilmesi için gerekli veri akışı sağlanmakta ve cihazların birbiriyle iletişim halinde olması gerçekleşmektedir.
Akıllı ev sistemleri okullara uygulanabilir mi?
Akıllı ev sistemleri sensörler yardımıyla kapalı alanda bulunan cihazlarla iletişime geçilmeyi kapsayan bir sistem olduğu için okullarda da uygulanabilir. Özellikle güvenlik açısından sunmuş olduğu kolaylıklar sebebiyle akıllı ev sistemleri okullarda tercih edilebilmektedir.